Some more oDesk Linux Question

Share It!

Untitled-1

1) What does the du command do?
a. If shows disk usage
b. It shows the details of the currently logged in user
c. It shows the disk file size
d. None of these

Answer: a

2) Which of the following vi commands is used to enter in to insert mode?
a. i
b. -l
c. -m
d. None of these

Answer: i

3) What does permission 644 denote?
a. -rw-r–r–
b. -rw-rx-rx-
c. -rwxr–r–
d. -r-xr-xr-x

Answer: a

4) What does the pwd command do?
a. It changes the password of a user
b. It shows the current path where the user is
c. It shows the passwd file
d. It shows information about Linux architecture

Answer: b

5) What kind of software is the Linux operating system?
a. Open Source
b. Proprietary Software
c. A and B Both
d. None of These

Answer: a

6) Which command changes permission of the files or directories
a. chmod
b. changemode
c. chpermission
d. usermod

Answer: a

7) Which of the following vi commands will delete the current line?
a. del
b. dd
c. DD
d. Delete

Answer: b

8) What is the purpose of the makewhatis command?
a. Updating the whatis database
b. Giving a brief description of the whatis command
c. Updating the man pages
d. Updating the rpm database

Answer: a

9) What is the meaning of GPL?
a. General Public License
b. General Purpose Language
c. General Publishing License
d. General Power Language

Answer: a

10) Which of the following is the intermediate between the hardware and the shell in the Linux operating system?
a. Bios
b. Kernal
c. Logs
d. Ram Disk

Answer: b

11) Which of the following is the correct path of the passwd file?
a. /usr/bin
b. /etc/passwd
c. /sbin/passwd
d. /root/Desktop

Answer: b

12) Which is the correct syntax to give permission 755 to the dir /etc/test ?
a. chmod 755 /etc/test
b. changemode 755 /etc/test
c. modechange 755 /etc/test
d. None of these

Answer: a

13) How many terminals are provided be default in the Linux operating system?
a. 2 virtual consoles and one graphical console
b. 4 virtual consoles and one graphical console
c. 6 virtual consoles and one graphical console
d. 5 virtual consoles and one graphical console

Answer: c

14) Which command is used to add a new group?
a. groupadd
b. addgroup
c. grpadd
d. addgrp

Answer: a

15) Which of the following commands will create a softlink?
a. $ ln -s /etc/test test
b. $ ln -softlink /etc/test test
c. $ ln /etc/test test
d. $ ln -slink /etc/test test

Answer: a

16) What does permission 777 denote?
a. -rw-rw-rw-
b. -rwx-wxr-x
c. -rwxrwxrw-
d. -rwxrwxrwx

Answer: d

17) What output should the ls command show after executing the following command?
$ touch {report,graph}_{jan,feb,mar}
a. report_jan report_feb report_mar graph_jan graph_feb graph_mar
b. report_jan
c. report_feb
d. report_mar

Answer: a

18) Which command adds a new user?
a. usernew
b. useradd
c. newuser
d. None of these

Answer: b

19) Which command is used to modify the user?
a. modseradd
b. moduser
c. usermod
d. modify

Answer: c

20) What does the history command do?
a. It shows user information
b. It hides user information
c. It hides the history of commands which have been executed in the current session
d. It displays the complete list of commands which have been executed in the current session

Answer: d

Leave a Reply

Your email address will not be published.